GKL Ventilatietechniek

GKL Ventilatietechniek is onderdeel van de Polvo B.V., een B.V. van een twaalftal gerenommeerde ijzerwarenvakhandels met intussen zo’n vijftig vestigingen door heel Nederland. 

GKL Ventilatietechniek is één van de vijf ontwikkelde specialisaties binnen de Polvo B.V. welke gericht zijn op Toegangssystemen & Controle, Ventilatietechniek, Timmerfabriekenondersteuning en Persoonsalamering. 

GKL is gevestigd aan de Touwbaan 1h te Leiderdorp en heeft een eigen productieafdeling aan de Rooseveltstraat 62 te Leiden. GKL is ventilatiespecialist en toonaangevende dealer van de Belgische fabrikant Duco Ventilation & Sun Control.

“Al zo’n 22 jaar zijn wij leverancier van natuurlijke ventilatieproducten”  aldus Wouter den Hertog verkoopleider van GKL Ventilatietechniek. “Denk hierbij aan glasgeplaatste ventilatieroosters welke wij zelf fabriceren, geluiddempende en brandwerende ventilatieroosters, ventilatieroosters geïntegreerd met zonwering, zonweringstechnieken en muurroosters voor permanente ventilatie”.

“De afgelopen jaren zijn wij daarbij eveneens de focus gaan leggen op de mechanische ventilatiesystemen, welke meer en meer in vooral de nieuwbouw worden geplaatst. Denk hierbij aan de balansventilatiesystemen met warmteterugwinning, of de ventilatiewarmtepompen welke op dit moment sterk in de markt in opkomst zijn. Daarbij hebben wij met de fabrikant Duco enkele unieke ventilatiesystemen welke gebruik maken van elektronisch gestuurde ventilatieroosters, in en op het kozijn, en op basis van Co² worden aangestuurd. Luchtafvoer gebeurt via unieke zonale mechanische afvoer, tevens op basis van vochtmetingen. Uiteraard spelen wij ook in op de renovatiemarkt met de ‘good old’ mechanische ventilatiesystemen met een centrale mechanische ventilatiebox welke op verschillende manieren aangestuurd kan worden, Perilex, Co² sensoren in de ruimtes of in de box zelf, vochtmetingen in de ruimtes of in de box zelf, you name it, we’ve got it all“.

GKL onderscheid zich op het gebied van advies, levertijd en gunstige prijs-/kwaliteitverhouding. Met ervaren Technisch Commercieel Adviseurs op zowel binnen- als buitendienst, staan wij garant voor de benodigde advisering en ondersteuning op het gebied van ventilatieberekeningen, productiekennis en informatie, wet- en regelgevingen binnen het Bouwbesluit, energie prestatie normen en BENG (bijna energieneutraal gebouwen) eisen. Van bestek of adviesrapport tot en met after-sales service zijn opdrachtgevers bij GKL aan het juiste adres. Inmiddels mag GKL een groot aantal bouw- en installatiebedrijven, timmerfabrieken, kozijnleveranciers, glashandelaren en schilders op de gehele Nederlandse markt tot haar klantenkring rekenen. 

GKL is toonaangevende dealer van Duco Ventilation & Sun Control, gevestigd in het Belgische Veurne aan de E40 autosnelweg Oostende  -Calais. Duco is op vandaag een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringssystemen die op een ‘natuurlijke’ manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen. De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco centraal. Met een doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en zonwering zorgt Duco voor een optimale luchtkwaliteit voor woning, kantoor, school of zorginstelling.

GKL Ventilatietechniek, geeft lucht aan uw ventilatiesysteem!